Köpvillkor

Köpvillkor


Köpvillkor för handel med teamworkwear.mtyrkesklader.se


AllmäntFöljande köpvillkor är anpassat för internetförsäljning på www.teamworkwear.mtyrkesklader.se. Teamworkwear.mtyrkesklader.se ägs och drivs av MT Yrkeskläder AB.Information om MT Yrkeskläder AB
Postadress:


Värmdövägen 729, 132 35 Saltsjö BooOrganisationsnummer
:


556821-8639Kontaktuppgifter:E-post:


info@mtyrkesklader.se


Telefon
:


08 716 60 70Beställning


Beställer gör du enkelt, säkert och smidigt på www.teamworkwear.mtyrkesklader.se. När du lägger en beställning så godkänner du våra köpvillkor. Läs igenom våra köpvillkor innan du bekräftar ditt köp.Du bekräftar din beställning när du genomfört sista steget i kassan. Härmed blir du också ansvarig för att betala din beställning. Avtal om köp träffas när vi via e-post har bekräftat beställningen.


Annullera en beställning

Du har rätt att avbryta din beställning innan vi har skickat din order. Det gäller dock ej för tryckta kläder, specialbeställda eller måttbeställda varor. Du kan annullera din beställning genom att skicka ett mejl med rubriken Avbeställning och ditt ordernummer till info@mtyrkesklader.se eller genom att ringa till 08 716 60 70PriserAlla priser anges i svenska kronor (SEK). Du kan välja att se pris exklusive eller inklusive moms.


Det är priserna vid beställningstillfället som gäller. Vi reserverar oss för felaktiga uppgifter samt slutförsäljning. Om vi upptäcker att ett felaktigt pris har angetts för en produkt som du beställt kommer vi att underrätta dig och invänta ditt godkännande av det korrigerade priset innan köpet genomförs. Vi kan inte erbjuda samma pris som produkten hade under rea-kampanjen efter kampanjens slutdatum.Leverans och transportVi skickar ditt paket med valt leveranssätt till vald adress. Får ditt paket inte plats i brevlådan eller box så går det i stället till ditt närmaste postombud där du kan hämta ut det.Du som kund är ansvarig för att välja ett leveranssätt som är tillgängligt för angiven adress.Fraktavgiften är beroende av produktens pris och karaktär och presenteras innan genomfört köp.


Vi reserverar oss för eventuella förseningar orsakat av fraktleverantörer. Vi reserverar oss även för längre leveranstider vid högtider och kampanjer.


När din beställning är skickad från vårt lager, har vi inte möjlighet att återkalla ditt paket utan det kommer att levereras till dig. Om leveransen skickas till postombud eller leveransbox måste du hämta ut ditt paket inom tidsramen för tjänsten. Läs mer om detta hos respektive fraktleverantör.


För paket som inte löses ut av dig inom angiven liggtid, förbehåller vi oss rätten att debitera dig för fraktavgift, speditörens returfrakt till oss samt administrationsavgift. Detta gäller även om vi har skickat produkten till dig "fraktfritt".
Om produkten kommer bort eller att du vid mottagandet upptäcker att försändelsen är transportskadad skall du anmäla detta direkt på plats. Du gör en reklamation till transportören direkt på utlämningsstället. Kontakta sedan oss om skadan via mejl.BetalningTillsammans med vår betaltjänstleverantör Svea Bank AB, erbjuder vi olika betalningsalternativ och du kan själv välja vilket betalningsalternativ som du vill använda. De möjliga betalningsalternativ som du kan välja mellan framgår alltid i samband med din beställning. Beroende på vilket alternativ du väljer kan extra kostnader tillkomma. Du hittar fullständig information om samtliga betalningsalternativ nedan. Eventuella kostnader för ditt betalningsalternativ framgår även alltid innan du gör din beställning.Vid kortbetalning kan du välja MasterCard eller Visa. Kortbetalningar är säkra och vi accepterar alla MasterCard- och Visa-anslutna kort som är utgivna i Norden. Kortköpen sker direkt hos Svea Bank och är krypterade enligt gällande standarder och regler angående detta.I samband med att du genomför ett köp hos oss kommer du ingå ett separat avtal om betalning med vår betaltjänstleverantör. För avtalet om betalning gäller dessa villkor.Ångerrätt och returerDu som handlar som privatperson har i enlighet med Distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp om du meddelar oss om detta inom 14 dagar. Tiden räknas från dagen efter att du tagit emot varan. Infaller den 14:e dagen på en lördag, söndag eller helgdag blir det i stället nästkommande vardag som blir sista dagen för tidsfristen. Det gäller dock ej för tryckta kläder, specialbeställda eller måttbeställda varor. Observera att det inte betraktas som ett nyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket eller att inte ta emot en leverans.Du betalar själv returfrakten samt ansvarar för varan tills den kommit fram oss. Varan ska skickas tillbaka oanvänd och även förpackning och instruktioner ska vara i nyskick. Varan får inte vara trasig eller smutsig utan måste kunna säljas omgående i det skick den returneras i. Du får tillbaka hela summan inkl. moms utom fraktkostnaden. Om du ångrar dig redan innan vi hunnit skicka varan och du har betalat, så får du tillbaka hela summan. Återbetalningen ska ske inom 30 dagar efter att varan returnerats. Var vänlig och kontakta oss innan retur för bästa hantering.


Önskar du göra en retur efter 14 dagar kontaktar du oss. Beroende på vilken artikeltyp det är gör vi en bedömning om vi kan mottaga en retur. Vi har rätten att tillämpa ett returavdrag på 10–25 % i följande fall:


Vid retur efter 14 dagar


Om kvitto/faktura saknas


Om originalförpackning är skadad/saknasByteVi erbjuder inte traditionella byten utan endast returer. Följ stegen ovan hur du gör en retur och placera sedan en ny beställning på den produkt du vill beställa, så skickar vi ut din nya beställning så snart som möjligt. Observera att Ej Uthämtade paket inte räknas som utnyttjande av ångerrätten.


ReklamationNär du handlar som företagare, eller använder ett företagsnamn på kvittot, tillämpas Köplagen (1990:931). Enligt denna lag har köparen 2 års reklamationsrätt.Som privatkund har du rätt att reklamera en felaktig produkt i 3 år från det datum du mottagit din vara.Reklamationsrätten omfattar endast tillverkningsfel. Det är viktigt att undersöka produkten noggrant när du mottagit den.Om du reklamerar en felaktig produkt efter 6 månader från det att du mottog varan, är det ditt ansvar att påvisa att felet var ursprungligt. Vid godkänd reklamation reparerar vi varan till originalskick eller byter ut den mot en ny vara. I vissa fall har du även rätt att häva avtalet och bli återbetald för den summa du betalat för varan.Du ska alltid reklamera produkten så snabbt som möjligt och utan onödig försening efter att felet har upptäckts.Önskar du att reklamera en produkt ber vi dig kontakta oss innan du skickar din produkt i retur till oss. Du kommer då få instruktioner för hur processen för reklamationen ska gå vidare.Kontaktuppgifter vid reklamationsärendenMejl:


info@mtyrkesklader.se


Telefon:


08 716 60 70

FörbehållMedlemsföretaget AB tar i förbehåll för att kunna häva avtalet utan att kunna krävas på kompensation, om kunden har handlat i ond tro, på grund av felaktigheter på www.teamworkwear.mtyrkesklader.se som kunden känt till eller borde ha insett var felaktigt. Detta inkluderar tryckfel och felaktiga uppgifter om pris eller kvantitet.Om det uppgår skillnader i uppgifter mellan www.teamworkwear.mtyrkesklader.se och andra publikationer har de uppgifter som uppges på www.teamworkwear.mtyrkesklader.se företräde.Force MajeureMT Yrkeskläder AB har rätt att inte uppfylla sina skyldigheter i detta avtal i händelse av omständigheter som är utanför MT Yrkeskläder AB kontroll eller som vi inte kunnat förutse eller övervinna. Befriande omständighet ska bland annat men inte uteslutande anses gälla myndigheters åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, arbetsmarknadskonflikt, krig eller krigsfara, blockad, brand, explosion, översvämning, naturkatastrof eller olyckshändelse av större omfattning.TvistOm du är missnöjd med ditt köp eller hanteringen av ditt ärende rekommenderar vi att du i första hand kontaktar oss per mejl eller telefon.Om vi inte kan komma överens ska en tvist med anledning av detta avtal avgöras enligt svensk lag och av svensk domstol.Om du är konsument har du även rätt att få din tvist prövad genom alternativ tvistelösning, förutsatt att ärendet uppfyller kraven för handläggning (t.ex. tids- och värdegränser). Vi åtar oss att medverka i tvistelösning med en konsument enligt Lagen om alternativ tvistlösning i konsumentförhållanden (2015:671). Nämnd för alternativ tvistelösning är:Allmänna reklamationsnämnden


Box 174, 101 23 Stockholm


www.arn.seEU-kommissionen ställer dessutom en plattform för tvistlösning utanför domstol till konsumenternas förfogande. Denna gör det möjligt för dig som konsument att lösa tvister i samband med dina beställningar på nätet utan att behöva gå till domstol. Plattformen för tvistlösning finns på den externa länken ec.europa.eu/consumers/odr/.PersonuppgifterAlla personuppgifter som du lämnar till MT Yrkeskläder AB hanteras i enlighet med MT Yrkeskläder AB policy för information om behandling av personuppgifter. Efter att du har genomfört ditt köp hos MT Yrkeskläder AB kan din e-postadress och mobilnummer komma att användas för marknadsföringsändamål. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till marknadsföring genom att kontakta oss.ÖvrigtVi förbehåller oss rätten att vägra försäljning till företag eller privatpersoner på godtyckliga grunder.


Felaktig informationVi reserverar oss för eventuella skrivfel såsom, men inte uteslutande:


Felaktigt publicerade priser


Felaktiga specifikationer och tekniska data


Felaktiga bilder


Felaktig kompabilitetVi reserverar oss för att beställda produkter kan utgå hos vår leverantör och vi därför inte kan fullfölja vårt avtal. Om det mot förmodan skulle ske kontaktar vi dig och i största möjliga mån försöker vi hitta en motsvarande produkt.

Färgåtergivning på produktbilder


Vi kan inte garantera att färgåtergivningen överensstämmer med produkters fysiska färger, då färgåtergivningen beror på olika skärmars inställningar.

Integritetspolicy

Integritets- & cookiepolicy


PersonuppgiftspolicyWebbplatsen teamworkwear.mtyrkesklader.se ägs av MT Yrkeskläder AB och det är vi som är personuppgiftsansvarig för dina personuppgifter.


I samband med att du använder teamworkwear.mtyrkesklader.se sparar vi vissa personuppgifter angående dig för att kunna leverera en så bra tjänst som möjligt. Vi samlar in personliga uppgifter såsom namn, e-postadress och annan information som du aktivt anger till oss på vår webbplats, sociala medier eller andra kanaler. Vi samlar även automatiskt in och lagrar information som vi får från din webbläsare såsom IP-adress, kakor (cookies) som är en textfil med information.


Vi är väldigt måna om dina personuppgifter och delar inte med oss av dina uppgifter till någon annan än företag eller personer som vi har ett personuppgiftsbiträdesavtal med. Vi använder dem inte i marknadsföringssyfte om du inte givit samtycke till detta och sparar inte heller dina uppgifter längre än vad vi behöver för att kunna leverera en bra upplevelse. När ändamålet är uppnått så raderar vi dina uppgifter.


I enlighet med GDPR (General Data Protection Regulation) så lagras allt som du angivit i tjänsten inom Europa och följer alla de säkerhetsaspekter som finns för att dina uppgifter alltid ska lagras så säkert som möjligt.


Dina rättigheterEnligt GDPR har du rätt att få ut den information vi sparar om dig. Vill du som användare få ut denna information begär du ett registerutdrag. Detta har du som användare eller kund rätt till att göra en gång per år och detta är helt kostnadsfritt. För att göra ett registerutdrag hänvisar vi dig till att kontakta oss.


Är uppgifterna som är sparade felaktiga har du givetvis rätt att få dem korrigerade och du som användare har även rätt att närsomhelst bli bortglömd och anonymiserad i systemet. Detta förutsatt att du inte har något avtal eller är på annat sätt bunden till oss som åsidosätter din rätt att få bli glömd.


Du kan även närsomhelst dra tillbaka ditt samtycke om du tidigare har registrerat dig angående nyhetsbrev eller annan marknadsföring. Detta gör du enklast genom att kontakta oss.


Den rättsliga grunden för att behandla dina personuppgifterVi kommer att be om ditt samtycke på förhand angående marknadsföring som är baserad på data från cookies eller annan spårningsteknik.


Om du är kund, avtalskund/kontoinnehavare eller prenumerant kan du komma att höra av oss i andra kanaler, till exempel sociala medier. Denna behandling grundar sig på vårt berättigade intresse som företag av att marknadsföra våra annonser till dig.


Personuppgifter när du handlarFör att du som användare ska känna dig säker att använda vår tjänst sparar teamworkwear.mtyrkesklader.se inte mer personuppgifter än vad som behövs för att kunna leverera tjänsten/produkter. De uppgifter som sparas om dig när du genomfört ett köp på teamworkwear.mtyrkesklader.se är enbart:


Namn
E-post
Telefon
Adress
IP-adress

Och detta enbart för att vi ska kunna utföra våra åtaganden.


CookiesPå teamworkwear.mtyrkesklader.se används cookies. Det är små textfiler som lagras på din dator när du besöker vår webbplats. Detta gör vi för att kunna leverera en sådan bra webbsida som möjligt och för att du som användare ska kunna få en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa funktioner är helt beroende av att vi använder cookies. Enligt lag ska alla som besöker en webbplats informeras om vad cookies används till. Användaren ska också ges möjlighet att samtycka till att cookies används för att lagra eller hämta uppgifter i t.ex. mobil eller dator.


Om du inte vill att teamworkwear.mtyresklader.se ska lagra dessa cookies på din dator kan du när som helst radera dessa i din webbläsare. Du kan även ställa in att din webbläsare generellt inte ska tillåta att cookies placeras på din dator - notera dock att det då finns risk att vår tjänst och dess funktioner inte fungerar.


Externa parterTeamworkwear.mtyrkesklader.se använder tredjepartsaktörer för att till fullo kunna leverera en bra upplevelse. De aktörer som vi använder har inte rätt att använda personuppgifter till något annat än att vi ska kunna uppfylla våra åtaganden och vi delar aldrig med oss av fler personuppgifter än vad som är absolut nödvändigt. Deras rättigheter styrs enligt GDPR och de personuppgiftsbiträdesavtal som är tecknade med respektive aktör.


Länkar till andra webbplatserTeamworkwear.mtyrkesklader.se kan innehålla länkar till externa företag som vi inte har något avtal med. Teamworkwear.mtyrkesklader.se kan där inte garantera säkerheten för de personuppgifter som ni delar och vad dem kommer att användas till. Vi rekommenderar er därför starkt att läsa igenom även dessa villkor innan ni använder deras tjänst och delar personuppgifter med dem.


KontaktHar du frågor angående denna personuppgiftspolicy är du välkommen att kontakta oss. Det gör du enklast via mejl under Kontakta oss. Du kommer då komma i kontakt med vår dataskyddsansvarige.


Har du andra synpunkter tar vi gärna emot dessa på samma sätt. Tveka inte att höra av dig.