Produktguide- arbetsbyxor

Hur väljer du rätt arbetsbyxor?

Hur väljer du rätt arbetsbyxor?

Ett par hantverksbyxor ska både vara funktionella och skydda dina ben genom arbetsdagen. Med några konkreta tips hittar du de perfekta arbetsbyxorna som ger ett bra skydd.


Börja med att fundera på vad du har för krav på dina byxor. Framförallt ska de vara bekväma och ha god rörlighet. Dina byxor ska även rymma allt du behöver under arbetsdagen, men också skydda dina ben och knän.


Välj byxor med funktioner som matchar ditt arbete. Behöver du 4-vägsstretch, 2-vägsstretch eller stretchpaneler? Arbetar du mycket på knä behöver du kunna addera i knäskydd. Fundera över hur många fickor du behöver för att byxorna ska vara funktionella för dig. Är varsel ett måste behöver du även se över vilken klassificering som krävs.


Prova ut rätt storlek. I regel har du aldrig samma storlek hos alla märken, så för att hitta den perfekta storleken behöver du prova byxorna. Ett par byxor i rätt storlek är mer bekväma och förlänger byxornas livslängd.


Hitta en passform du trivs i. Smal passform är figurnära och sitter tight mot kroppen. Normal passform har en kroppsanpassad skärning men sitter inte lika tight som en smal byxa. Ledig passform passar dig som eftersöker vida och luftiga ben.


Våra bästa skötselråd för dina arbetsbyxor:


Rätt förvaring av dina arbetskläder är något som hjälper till att bibehålla plaggets kvalitet och livslängd. Det är viktigt att förvara dina arbetskläder där det är rent och torrt, där de skyddas från kontakt med maskiner, kemikalier, olja eller andra ämnen som kan skada.


Förbered dina byxor för tvätt innan de åker in i tvättmaskinen. Försök först att torka bort smuts och grus innan tvätt. Töm fickorna på stenar, skräp och andra småsaker som kan skada plagg och maskin. Stäng dragkedjor, knäpp upp knapparna och fäst kardborrband så att de inte fastnar på andra plagg eller i tvättmaskinen.


Tvätta dina arbetskläder regelbundet och följ instruktionerna på etiketten. Ju längre du väntar med att tvätta dina kläder, desto svårare blir det att få dem rena. Välj ett milt tvättmedel som inte innehåller blekmedel eller starka kemikalier och skippa sköljmedlet då det täpper till plaggens porer.